Karakterdrap

Frastøtende politisk spill og karakterdrap etter en morsom selfie

Kvinner bak Giske-video er rasende på eget fagforbund. Kvinner som laget dansevideoen med Trond Giske, føler seg misbrukt i et politisk spill.
Vi ser stadig tydeligere symptomer på en retthaversk og moralsk fordømmende Oslo-presse, og blant kommentatorene. De mangler kontakt med grasrota.

Det verste er at det truer med å undergrave hele metoo-kampanjen. Kampen mot trakassering av kvinner har de siste dagene blitt redusert til en VIDEOSNUTT og selfie med en dansende Trond Giske, et bilde han ble invitert til å være med på, og der INGEN av de involverte mener det skjedde noe galt.

I løpet av et døgn har en seks sekunders video med Trond Giske endret karakter fra å være "bevis" på fortsatt dårlig dømmekraft, til å bli et bevis på hvordan en fjær kan bli til ti høns og fordømmelser på sosiale medier og demonisering av Giske.

VG har beklaget og sagt at deres feilaktige oppslag, aldri skulle ha vært trykket. Mange kommentatorer har basert seg på VGs oppslag, men er ikke villig å lytte til endrede fakta. Kommentatorene har ikke håndtert sakens vending tilsvarende. Her er det ingen vilje til å snu pennen i en ny retning for å kritisere maktspillet, selv om fakta nå ligger åpent
på bordet.

Selv ikke etter pølsefesten
Slutt å like · Svar · 1 · 22